Skip to main content

Información disponible solamente en castellano

El món local coopera amb les persones

24 de January de 2019
L’any 2013, el Fons Català va iniciar la primera Campanya de suport a la població afectada per la guerra civil a Síria. El 2015 i davant de la situació constant de crisis amb el flux de refugiats, el Fons convocà una reunió amb els ajuntaments socis i altres entitats catalanes per acordar una estratègia de suport i acollida a aquestes víctimes de manera coordinada amb les institucions catalanes i la ciutadania, i d’acord amb les necessitats identificades i peticions realitzades es va proposar obrir una nova Campanya: Suport a l´acollida de població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a l´àrea mediterraània”, de la que bifurquen quatre línies d’actuació: 1.- Suport a les persones refugiades en les rutes de fugida. 2.- Suport als municipis de la ruta 3.-Planificació i gestió de l’acollida 4.- Educació per el Desenvolupament i Sensibilització. En aquesta campanya s’ha recaptat un total de 1.965.235,28€, i s’han aprovat 40 projectes per les línies 1 i 2 a: Grècia, Irak, Síria, Líban, Jordània, Creta, Marroc, Sèrbia, Croàcia, Macedònia, Itàlia i Malta. I 18 projectes de la línia 4. Per explicar què hem fet, què fem i quin impacte ha tingut, estem preparant pel proper mes de març una trobada amb algunes de les entitats amb les que col·laborem en països de primera acollida, per donar veu als qui viuen en primera persona la situació real de les persones refugiades. Per més informació: https://monlocalrefugiats.weebly.com/