Skip to main content

Información disponible solamente en castellano

Descentralització, ciutats intermèdies, despoblament rural i desenvolupament dels territoris

14 de novembre de 2018
Descentralització, ciutats intermèdies, despoblament rural i desenvolupament dels territoris són els eixos temàtics sobre els quals gira el Seminari que se celebra avui al Centre de Formació de l’AECID a Santa Creu de la Serra (Bolívia) organitzat pel Fons Extremeny Local de cooperació al Desenvolupament (FELCODE) i el Centro para la Participación y el Desarrollo Humano Sostenible (CEPAD). En aquesta trobada, entre altres experiències que es duen a terme a Amèrica Llatina, s’ha remarcat l’aposta d’Extremadura per posar en marxa estratègies de desenvolupament en els seus territoris dirigides a frenar la tendència al despoblament. D’això ha parlat la presidenta de FELCODE, Rosario Be, que ha exposat en l’obertura del Seminari el model de desenvolupament territorial d’Extremadura que des de l’inici del període democràtic ha apostat pels territoris rurals facilitant serveis públics bàsics en els petits municipis on l’instrument de les mancomunitats ha estat fonamental. “En aquests moments Extremadura, com també a la resta de l’Estat, afronta un seriós problema de despoblament de les àrees rurals” ha afirmat Be, qui ha apuntat algunes solucions i programes públics per lluitar contra aquest despoblament, destacant també l’important paper que té la dona per al desenvolupament del món rural. Aquest esdeveniment va continuar amb un taller per a l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre governs locals (i altres nivells supralocals) i institucions sòcies amb què FELCODE treballa des de fa diversos anys a Bolívia, Equador, Paraguai, Uruguai i República Dominicana, amb l’objectiu final d’establir vincles institucionals que puguin afavorir processos de cooperació Sud-Sud