Skip to main content

Información disponible solamente en castellano

20 de juny Día de les Persones Refugiades

25 de junio de 2019
La setmana del 20 de juny es va inaugurar al Mercat del Claustre de Maó a Menorca, l’Exposició fotogràfica Arsal sobre l’impacte de la guerra de Síria. La Caravana Obrint Fronteres va llegir un manifest i hi va haver una xerrada sobre el que ha suposat aquesta guerra tant per als desplaçats com per a la població libanesa d´Arsal. Aquesta xerrada la van donar dos representants de l’Associació Catalunya-Líban, que van explicar el projecte que l’entitat té a Arsal. L’exposició de fotografies que es va inaugurar mostra l’impacte de la Guerra de Síria i com aquesta va empènyer a milions de persones a desplaçar-se fora de les seves fronteres iniciant un èxode cap a les nacions veïnes o creuant mars i continents. Al Líban, van arribar fins a un milió i mig de persones refugiades que es distribuïren per les diferents regions d’aquest país de 4 milions d’habitants. A Arsal, localitat que fa frontera amb Beirut i d’on són les fotografies exposades, es van establir més de 120 milions de desplaçats, triplicant la seva població original de prop de 40.000 habitants. A aquesta localitat, el Fons Menorquí, a través del Fons Català, finança part d’un projecte de moviment de persones. Aquesta regió és un exemple dels efectes d’una guerra sobre les persones i amb les fotografies i la xerrada de les representants de l’Associació Catalunya-Líban, podrem conèixer algunes de les seves històries.