Skip to main content

Información disponible solamente en castellano

Participem en la II Trobada Internacional Think Europe Compromís 2030 “Ciutats Intermèdies, claus del desenvolupament”

18 de enero de 2019
La Trobada internacional “Think Europe Compromís 2030”, organitzat per United Cities and Local Governments, va reunir entre el 16 i el 18 de gener a Sòria a més de 250 líders mundials amb el repte de reforçar el paper de les ciutats intermèdies en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Els debats d’aquesta segona trobada, es van centrar en el paper de les ciutats intermèdies com a nexe vital entre el medi rural i el medi urbà, centrat en tres eixos: Justícia Social, cooperació i valors; La cohesió territorial: condició essencial per a aconseguir els ODS; Agendes Urbanes: palanca per a l’Agenda 2030. La Confederació de Fons de Solidaritat i Cooperació va ser convidada a aquest congrés, per a participar en la taula: “Cooperació Internacional per al desenvolupament i les Agendes de les ciutats”, en la qual el nostre president, i alcalde de Nigrán, Juan González Pérez, va compartir espai amb Aina Calvo Sastre, directora de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID); Firdaous Oussidhoum, coordinadora del Fòrum de Ciutats Intermèdies de CGLU; Johannes Krassnitzer, Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD); Juan Ignacio Siles de la Vall, director de la Conferència Iberoamericana en Secretaria General  Iberoamericana (SEGIB); Andrés Rodríguez Amayuelas, president de la Coordinadora d’ONGD; Mohamed Sefiani, batlle de Chefchaouen (el Marroc) i Antonio Zurita, director general de la Direcció General d’Acció Internacional i Ciutadania Global de l’Ajuntament de Madrid. Aina Calvo, directora de l’Agència Espanyola de Cooperació per al Desenvolupament (AECID), que va presentar el debat, va anunciar, que l’Agència Espanyola de Cooperació per al Desenvolupament, vol afermar les relacions per a treballar conjuntament tant amb la FEMP, com amb la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat, perquè son actors claus, que han mantingut la cooperació municipalista en l’Estat Espanyol. Algunes de les qüestions que es van abordar van ser els mecanismes que serveixen per a connectar i afavorir la cooperació descentralitzada entre les ciutats intermèdies. Per a la Confederació aquests mecanismes passen per impulsar i enfortir els espais de reflexió i de treball conjunt per a promoure l’aplicació de l’Agenda 2030, i les diferents polítiques públiques de desenvolupament. També es va tractar com posar en valor la capacitat dels governs locals per a la implementació dels ODS a nivell nacional, ja que tots els ODS inclouen metes relacionades amb competències i responsabilitats de l’esfera local, principalment en la prestació de serveis bàsics i en la promoció d’un desenvolupament territorial endogen, inclusiu i sostenible. En paraules del nostre president, “La contribució dels municipis i ens locals, per petita que sigui, serà fonamental, perquè permetrà conscienciar al ciutadà i mostrar que les institucions poden estar a prop”.