Skip to main content

Información disponible solamente en castellano

Una delegació d’Autoritats Locals inaugura els centres infantils construïts per la campanya “Andalucía Solidaria con Ecuador”

14 de diciembre de 2018
Es tracta de la campanya impulsada pel FAMSI poques hores després del terratrèmol de magnitud 7,8 graus que va assolar el país andí l’abril de 2016, causant un gran nombre de pèrdues humanes i materials, especialment a les províncies de Manabí i Esmeraldas La solidaritat andalusa es va mobilitzar immediatament i el 25 d’abril, el FAMSI, juntament amb el Consolat d’Equador i la FAMP, va iniciar una campanya per la captació i coordinació de recursos que va sumar a prop d’una vintena d’institucions locals i provincials. La xifra total de les obres puja a uns 390 mil dòlars; l’aportació del FAMSI a les infraestructures supera els 300 mil dòlars, uns 280 mil euros, i la resta ho ha aportat el Govern local per obres d’acerat i urbanització dels voltants. Aquest dijous 12 de desembre, els barris 24 de junio i Bellavista, en el cantón de Quinindé, s’han bolcat en els actes d’inauguració dels dos Centros de Desarrollo Infantil, abans nomenats Centros del Buen Vivir, que s’han construït amb els fons de la Cooperació municipal Andalusa, a través del FAMSI. En coordinació amb les autoritats locals, l’objectiu d’unir els esforços del municipalisme andalús per posar en marxa un programa de rehabilitació i desenvolupament s’ha materialitzat en la inauguració d’aquests dos centres, ‘Dulce Hogar’, en el barri 24 de junio, i ‘Semillitas del Mañana’, en el barri Bellavista, que ha comptat amb la presència d’una delegació d’autoritats locals, en representació de tots els finançadors de la campanya. La delegació andalusa ha rebut l’afecte i l’agraïment dels veïns i veïnes, i de les autoritats locals per unes infraestructures que tenen un impacte immediat en la vida de dos barris que van patir greus danys materials en les seves infraestructures. “La adversidad nos une y como hermanos nos tenemos que ayudar; eso es lo que hemos hecho todos los municipios que somos socios de FAMSI y hemos participado en esta campaña”, ha destacat Juan Antonio García, alcalde de Bonares (Huelva) i president de la Mancomunidad de Desarrollo Condado de Huelva. Juan Hidalgo, regidor de Servicios Sociales, Cooperación y Solidaridad del Ayuntamiento de Córdoba, ha destacat el valor social que hi ha darrere del projecte, destacant que “una sociedad que cuida de nuestros ascendentes y nuestros descendientes es una sociedad que progresa” . Per la seva part, Eva Arévalo, regidora delegada d’Igualtat del Ayuntamiento de Dos Torres (Córdoba), ha expressat l’emoció corresposta dels dos barris, i el sentiment compartit per la defensa dels drets dels més petits a l’hora d’accedir a l’educació, “que nos abrirá el abanico de posibilidades en un futuro”. Després de les fases d’emergència i ajuda humanitària, una missió de diagnòstic feta l’octubre de 2016 va determinar que els diners recaptats es destinarien a la reconstrucció d’infraestructures socials bàsiques, segons la demanda del propi Govern de l’Equador; en concret, es realitzaria la reconstrucció integral de dos centres infantils que donen servei d’atenció de menors de fins a 3 anys de 80 famílies de les zones més afectades de Quinindé. La contrapart local ha estat el Gobierno Autónomo Descentralizado Municipal de Quinindé, que ha assumit les despeses de demolició i remoció de runes, i ha donat recolzament constant des dels diferents departaments de govern, i la Dirección Distrital del Ministerio de Inclusión Económica Social, organisme que té la competència en aquest àmbit. Ángel Torres, alcalde de Quinindé, ha agraït la feina de l’equip tècnic i l’esforç dels finançadors, i ha expressat el compromís de l’alcaldia amb el manteniment i la seguretat de les instal·lacions; Torres ha subratllat que “se trata de una obra para los niños y niñas, de los vecinos y vecinas, que deben ser el custodio de este trabajo”. Així mateix, la coordinació entre agents en el terreny on s’ubiquen els centres infantils ha estat constant; els seus responsables, Over Angulo, president del barri 24 de junio on s’ubica el centre ‘Dulce Hogar’, ha destacat el paper de cada un dels agents socials que formen el barri, i ha expressat “el orgullo de contar con una obra de estas características”, i s’ha compromès a ser fiscalitzadors de l’obra “para que mantenga el brillo que tiene ahora; el costo que han invertido merece la pena porque atenderá a las familias de Quinindé que requieren este servicio y es merecedora de ese valor”. El mateix recolzament ha rebut la campanya per part de les autoritats del barri Bellavista, on s’ubica el centre ‘Semillitas del Mañana”. Juntament amb el seu President Luis Riasco, la coordinadora del barri, Gladys Vera, ha expressat la emoció per un acord entre l’alcaldia i el barri que ha servit per “dar alegría a la niñez del barrio y del cantón”, i ha subratllat que “es así, por la hermandad y la unificación, como se desarrollan los pueblos”. Ha agraït també la feina de Marcos Iglesias, l’enginyer de les obres, veí del mateix cantón de Quinindé “un hombre que supo poner sus esfuerzos y su sacrificio para llevar esta obra adelante”, ha subratllat la representant del barri.