Skip to main content

Información disponible solamente en castellano

Les persones seleccionades per al programa Especialista Municipal Voluntari / a del Fons Valencià comencen les seves assistències tècniques amb les jornades de formació i convivència

4 de Xullo de 2019
El projecte d’Especialista Municipal Voluntari/ària, #EMV19, del Fons Valencià arranca i ho fa amb les jornades de convivència i formació que la mateixa entitat organitza com a pas previ a l’assistència tècnica a terreny. Les persones seleccionades pel Fons i que van sol·licitar participar en aquest projecte com a EMV en l’edició de 2019, han mantingut un encontre de dos dies a Vallada per tal de posar-ne en comú les característiques del viatge, realitzar una formació en matèria de cooperació internacional descentralitzada municipalista, mediació i interculturalitat i accions comunicatives; abordant el desenvolupament de les tasques sol·licitades per les contraparts dels països del Sud. Els escollits i les escollides per a fer aquestes assistències tècniques enguany són:
  • Virginia Ballester: Treballadora social en l’Ajuntament d’Ontinyent. Realitzarà l’assistència tècnica a Bolívia amb la contrapart Centro Para la Participación y el Desarrollo Humano Sostenible (CEPAD) amb la qual treballarà les capacitacions i tallers coordinades amb la Direcció de Gènere de San José de Chiquitos.
  • Clara Larrauri veïna de València, treballa com a professora de violí a l’escola “Emiasbl”, és Coordinadora Erasmus del Conservatori Royal de Lieja i músic freelance. També realitzarà l’assistència tècnica a Bolívia amb el CEPAD amb el qual es coordinarà per oferir classes de violí a Santiago de Chiquitos.
  • Vicenta Faubel: Inspectora i Coordinadora del Servei de Cultura Festiva i de la Secció de Museus de l’Ajuntament de València. Realitzarà l’assistència a la Mancomunidad del Pueblo Cañari, a l’Equador, fent una proposta integral del paquet turístic per a les sendes i de la cultura Cañari.
  • Jennifer Zarza: Educadora Social en l’Equip Base dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Nules, en l’àrea de menors i realitzarà l’assistència tècnica amb la contrapart Proceso Servicios Educativos, a Bolívia, treballant l’enfortiment de la participació dels joves en la vida política i social a la zona chiquitana i guaraya.
  • Carmen Leal és Cap de Secció d’Estudis i Programes Sanitaris de l’Ajuntament de València i realitzarà l’assistència tècnica amb la contrapart Centro Juana Azurduy, de Bolívia, desenvolupant l’enfortiment d’empreniments socials de les dones bolivianes.
  • Josep Albiol és veí de Vila-real, Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses, Llicenciat en Humanitats i Graduat Social i realitzarà l’assistència tècnica amb l’Asociación de Municipalidades Ecuatorianas (AME) fomentant un Pla de dinamització turística al Gobierno Autónomo Descentralizado Municipal de Palenque, a l’Equador.
  • Daniel Sancho és Arquitecte Tècnic al Servici de Disciplina Urbanística de l´Ajuntament de València i realitzarà l’assistència tècnica al Gobierno Autónomo Descentralizado Municipal de Cotacachi, Equador, desenvolupant l’estudi de la base patrimonial municipal.
  • Teresa Hernández és Cap de Secció de l’OMAC (Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana) de l’Ajuntament de València i realitzarà l’assistència tècnica amb la contrapart Instituto Salvadoreño de Desarrollo Municipal (ISDEM), a El Salvador, treballant les capacitacions en atenció ciutadana per als municipis.
Totes elles han realitzat aquesta primera activitat amb la tècnica Camilla Miraudo i el tècnic Natxo Peñarrocha. A més en la jornada de diumenge, també va participar en aquesta formació, Maite Puertes, periodista vinculada a temes de justícia social i desenvolupament sostenible i cap del Gabinet de Premsa d’UGT del País Valencià. La presidenta del Fons, Xelo Angulo, també va valorar aquest projecte com “una iniciativa consolidada, ja que enguany serà la vuitena edició i cada any provoca una gran satisfacció tant als voluntaris com a les contraparts”. I es que pel seu caràcter municipalista i d’interlocució entre tècnics i tècniques amb diferents punts de vista i formació, aquest “és un diàleg entre iguals en pro d’un benefici de les poblacions del Sud i dels i les especialistes municipals que viuen una experiència molt gratificant personal i professionalment”, va concloure Angulo.